top of page

To Mεγάλο Βιβλίο

Εικαστική έκθεση:

«ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ –

Ο σύγχρονος πολιτισμός και η παράδοση των κειμένων»

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, από τις 6 έως τις 30 Οκτωβρίου 2021


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της διεθνούς biennale SPHINX 2021 με τίτλο ΑΝΤΙΓΟΝΗ – ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ παρουσιάζεται, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Βοιωτίας, η εικαστική έκθεση «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ – Ο σύγχρονος πολιτισμός και η παράδοση των κειμένων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, από τις 6 έως τις 30 Οκτωβρίου 2021.

Η έκθεση αφορά στην σύνθεση των προσωπικών φωνών του βιβλίου με τα όρια που θέτει ο δημόσιος μνημειακός λόγος, όπως παρατίθεται από την αρχαία παράδοση, σε μια κοινή προσπάθεια ενάντια στην λήθη. Το «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ» είναι ένα πειραματικό συλλογικό εγχείρημα εγκατάστασης ενός «μέγα-βιβλίου» που πιάνει το νήμα της παράδοσης των εικαστικών βιβλίων (artist’s book). Το έργο επιμελείται η καλλιτεχνική ομάδα «Ορίζοντας Γεγονότων» και συμμετέχουν σε αυτό 40 Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες μαζί με κείμενα τους, όπως και θεωρητικών της τέχνης.

Η έκθεση παρουσιάστηκε ήδη στον εκθεσιακό χώρο του Ορίζοντα Γεγονότων στον Κεραμικό, στη Στοά του Βιβλίου και στο Επιγραφικό Μουσείο της Αθήνας προσφέροντας, σε αυτήν την τελευταία έκθεση, μια μοναδική ευκαιρία συνομιλίας του πρωτότυπου αυτού έργου με τους αρχαίους προγόνους του, τους ομιλούντες λίθους!

Το «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ» θα είναι στην Θήβα, τον Οκτώβριο τις ώρες και ημέρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, προσκαλώντας τους επισκέπτες του Μουσείου και το κοινό σε ένα διάλογο με την σύγχρονη τέχνη.




Συμμετέχουν: Ρένα Αβαγιανού, Κωνσταντίνος Αγγέλου, Γιάννα Αλεξοπούλου, Μαρία Αργυρακοπούλου, Ειρήνη Βαζούκου, Ανδρέας Γαβριλιάδης, Πέτρος Γεωργαρίου, Θαλασσινή Δούμα, Ευτύχης Ευθυμίου (σχεδιασμός και κοπή εξώφυλλου), Τζίμης Ευθυμίου, Ράνια Καραμούζη, Ελισάβετ Κεχαγιά, Σπύρος Κόικας, Ειρήνη Κουτρίδου, Μαρία Λιάκου, Λυδία Μαργαρώνη, Κλεοπάτρα Μουρσελά, Γεωργία Μπλιάτσου, Δέσποινα Πανταζή, Άννα Πιάτου, Κατερίνα Ριμπατσιού, Παύλος Σουφλής (καλλιτεχνική βιβλιοδεσία), Διαμαντής Σταγγίδης, Κωνσταντίνος Σταμούλης, Ιορδάνης Στυλίδης (κείμενο), Αθηνά Σφαιροπούλου (κείμενο), Κερασιά Τουλιάτου, Δημήτρης Τρακαδάς, Ευτυχία Τζανετουλάκου (γραφιστικά κειμένων), Στάθης Φώτης, Σέντη Χανιαδάκη, Αθηνά Χανιώτη, Αθηνά Χατζή, Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου, Γιώργος Χουρχούλης, Ιωάννα Χριστάκου.


Αρχαιολογικό Μουσείο των Θηβών

Διεύθυνση : Θρεψιάδου 1, Θήβα 322 00

Χρονοδιάγραμμα : 6 έως 30 0κτωβρίου 2021, Εγκαίνια την Τετάρτη 6/10 στις 6.00 μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης «To Mεγάλο Βιβλίο. Ο Σύγχρονος Πολιτισμός και η Παράδοση των Κειμένων»: 6 έως 30 0κτωβρίου 2021

Ωράριο Λειτουργίας: Κάθε μέρα από 8.00-20.00 εκτός Τρίτης που είναι κλειστό.

Γενική είσοδος: 6 Ευρώ

Μειωμένη είσοδος: 3 Ευρώ


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες στις 28 Οκτωβρίου

Πληροφορίες: https://www.sphinx-biennale.com/


Μετά τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού, ισχύει ειδικό πρωτόκολλο ασφαλείας για τις αίθουσες:


Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Oι επισκέπτες εισέρχονται στο Μουσείο κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο των παρακάτω εγγράφων: Α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, ή Β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, ή Γ) αποτελέσματος του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (RAPID TEST), το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών ή PCR test εντός 72 ωρών πριν την είσοδο στο χώρο, συνδυαστικά προς:

Δ) αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό Α) έως Γ).

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά υπό Α) έως Γ), επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή, είτε ηλεκτρονικά, μέσω κινητής συσκευής του επισκέπτη, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR, του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (ΦΕΚ 118/Α). Εναλλακτικά, εφόσον ο αλλοδαπός προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πιστοποιητικά ελέγχονται σε έγχαρτη μορφή.

Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας.


Comments


bottom of page